Składniki:
- jedna gruszka (ok. 150g)
- 4 łyżki jogurtu naturalnego (80g)
- szczypta cynamonu
- 3 ziarenka wanilii
Przygotowanie:
Gruszkę rozkrój na pół i wydrąż gniazda nasienne. Do naczynia żaroodpornego włóż połówki owoców skórą do dołu i zalej wodą (pół szklanki). Wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz do momentu, aż owoc lekko zmięknie. Jogurt, cynamon i ziarenka wanilii wymieszaj. Kiedy gruszki będą gotowe polej sosem waniliowym.
Składniki:
- kubeczek jogurtu naturalnego (150g)
- 5 sztuk suszonych daktyli bez pestek
- łyżeczka prawdziwego, gorzkiego kakao (5g)
- łyżeczka otrębów gryczanych (2g)
- szczypta cynamonu
Przygotowanie:
Do miseczki wlać jogurt i wymieszać dokładnie wymieszać go z kakao i cynamonem. Daktyle pokroić w drobną kostkę, następnie dodać do jogurtu razem z otrębami.
Składniki:
- garść malin, mrożonych (50g)
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego (125g)
- 1/4 awokado (40g)
- Łyżeczka poppingu amaranusa (5g)
- Szczypta czarnego sezamu
- Szczypta skórki z limonki, tartej
Przygotowanie:
Maliny zmiksuj z jogurtem. Wkrój do salaterki awokado i zalej koktajlem. Posyp sezamem,
skórką z limonki i amarantusem.