SKŁADNIKI:
250 g mięsa mielonego z indyka - (kilka burgerów)
jajko
sól i pieprz
natka pietruszki
olej kokosowy
rukola
czerwona cebula
pomidory
kiełki buraka
kiełki pora
pomidor koktajlowy
PRZYGOTOWANIE:
Na samym początku przygotuj mięso. Dodaj do niego jajko, sól, pieprz oraz natkę pietruszki. Uformuj burgera - wedle własnego uznania. Smaż go z każdej strony na patelni - tak, by się mocno zarumienił. Przekrój bułkę i na jednej połówce połóż kolejno: sałatę, burgera, pomidory oraz cebulę. Wszystko posól i popierz. Na sam koniec dodaj kiełki buraka i pora. Przykryj drugą połówką, przebij patykiem razem z koktajlowym pomidorem.
SKŁADNIKI:
połowa awokado
sok z cytryny
ocet
jajko
ciemne pieczywo
tapenada
kiełki buraka
pieprz, sól
PRZYGOTOWANIE:
Na samym początku obierz awokado. Połówkę owocu pokrój na drobne paski, rozłóż je, a potem zwiń w kształt różyczki. Żeby awokado nie zrobiło się czarne, skrop sokiem z cytryny. Następnie wlej wodę z octem do garnka, doprowadź do wrzenia, zrób wir i wbij jajko. Po 3 minutach wyciągnij jajko z wody. Przygotuj ciemne pieczywo. Posmaruj tapendą. Następnie połóż kiełki buraka, różyczkę z awokado, posól oraz popierz. Na samym końcu połóż jajko i ponownie użyj soli oraz pieprzu.