SKŁADNIKI:
dwa banany
dwa jajka
dwie łyżki syropu klonowego
łyżeczka cynamonu
łyżeczka proszku do pieczenia
miseczka jogurtu greckiego - 200 g
miska płatków owsianych - 250 g
250 ml mleka
borówki
maliny
orzechy pekan
PRZYGOTOWANIE:
Obierz dwa banany, wrzuć do miski i rozgnieć. Dodaj dwa jajka i wszystko wymieszaj. Do masy dodaj również syrop klonowy, cynamon, proszek do pieczenia, jogurt grecki oraz płatki owsiance. Wszystko dokładnie wymieszaj. W trakcie mieszania dolej mleko. Masę przełóż do foremek i połóż na niej owoce oraz orzechy. Piecz 30 minut w 180 stopniach.
SKŁADNIKI:
miska daktyli
garść orzechów włoskich
garść płatków owsianych
trzy łyżki kakao
duża łyżka miodu
wiórki kokosowe do obtoczenia
PRZYGOTOWANIE:
Na samym początku namocz daktyle, które są podstawowym składnikiem kulek. Następnie przygotuj dużą miskę i wsyp do niej - namoczone daktyle, orzechy włoskie, płatki owsiane, kakao oraz miód. Wszystko dokładnie zblenduj. Z masy ulep średniej wielkości kulki i na samym końcu obtocz w wiórkach kokosowych. Odstaw na 30 minut do lodówki.
SKŁADNIKI:
2 garści nerkowców
2 banany
garść migdałów
szklanka płatków owsianych górskich
2 garści orzechów pekan
2 łyżki jagód goji
2 łyżki żurawiny
3 łyżki stołowe miodu
orzechy włoskie do dekoracji
rozdrobnione ziarna kakao
PRZYGOTOWANIE:
Na samym początku namocz nerkowce i przygotuj dużą miskę. Wsyp do niej nerkowce i dodaj dwa banany. Wszystko zblenduj. Do powstałej masy dodaj pozostałe składniki: migdały, płatki owsiane, orzechy pekan, jagody goji, żurawinę i miód. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Masę wyłóż na blachę wyrównaj jej powierzchnię. Całość możesz dodatkowo przyozdobić orzechami włoskimi i rozdrobnionymi ziarnami kakao. Piecz 25 minut w 180 stopniach. Na samym końcu pokrój w prostokąty i zajadaj się bez wyrzutów sumienia!