SKŁADNIKI:
5 jajek
szpinak
pomidory
szczypior
oliwa z oliwek
pieprz i sól
PRZYGOTOWANIE:
W dużej misce wymieszaj jajka i przypraw solą oraz pieprzem. Przygotuj formę na muffiny. Posmaruj ją oliwą z oliwek. Na dno wyłóż szpinak, wrzuć pokrojone pomidory. Wszystko zalej jajkami. Piecz przez 15 minut w 180 stopniach. Gotowe muffinki posyp szczypiorem i jedz z dipem jogurtowym oraz pieczywem.
SKŁADNIKI:
I wersja
250 g płatków owsianych
kiwi
maliny
suszone owoce
mięta
cynamon
II wersja
250 g płatków owsianych
borówki
banan
nasiona chia
syrop klonowy
PRZYGOTOWANIE:
Zalej płatki górskie wrzątkiem i odczekaj 5 minut. Odpowiednią porcję nałóż do miski i dodawaj składniki
I wersja
Na samym środku ułóż maliny. Z jednej strony suszone owoce, a drugiej kiwi. Posyp cynamonem i dodaj miętę.
II wersja
Wrzuć garść borówek, dodaj banana. Następnie posyp nasionami chia i polej syropem klonowym.
SKŁADNIKI:
- 1 wariant
awokado
2 jajka
sól i pieprz
natka pietruszki
- 2 wariant
awokado
pomidory koktajlowe
papryka zielona
łosoś
natka pietruszki
sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE: Przepołów awokado i usuń pestkę. Wydrąż odrobinę miąższu, żeby zmieścił się farsz. Do pierwszego wariantu wbij jajko. Następnie posól i popierz. W drugiej wersji pokrój pomidorki i paprykę. Na sam wierzch połóż wędzonego łososia. Obie wersje włóż do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni i piecz przez 15 minut. Na koniec dodaj natkę pietruszki do smaku.
Składniki:
batat
chili
awokado
jajko
natka pietruszki
sól i pieprz
oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Słodkiego ziemniaka dokładnie umyj i pokrój średniej wielkości plastry. Pokrój awokado oraz papryczkę chili. Na rozgrzanej patelni usmaż batata (około 8 minut na każdą ze stron). Później zrób jajko sadzone. Tosty możesz jeść w różnych kombinacjach. My na jednym położyliśmy jajko oraz natkę pietruszki, a na drugim plasterki awokado oraz chili. Wszystko posól oraz popierz do smaku.
SKŁADNIKI:
Sos:
oregano
czosnek granulowany
sól
pieprz
oliwa
sok z cytryny
Sałatka:
sałata rzymska
pomidorki koktajlowe
nerkowce
awokado
czarne oliwki
bazylia
PRZYGOTOWANIE:
Na samym początku przygotuj sos. Do kubka wsyp przyprawy, zalej łyżką oliwy i wymieszaj. Następnie urwij i umyj odpowiednio duże liście sałaty. Pokrój warzywa i owoce oraz proporcjonalnie wyłóż na sałacie. Na samym końcu skrop wszystko przygotowanym sosem. Gotową sałatkę bierz w rękę i pędź tam, gdzie musisz.