Składniki:
- 1 dojrzały banan
- 2 łyżki odżywki białkowej
- 125 ml niesłodzonego mleka roślinnego
- 2 łyżeczki łyżeczki nasion chia
- borówki
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zblenduj razem na gładką masę. Odstaw mieszankę do lodówki na 2-3 godziny. Gdy całość już stężeje ozdób budyń borówkami.
Składniki:
- 300g twarogu chudego
- 5 jajek
- 50g odżywki białkowej
- 3 łyżki mleka
- 1 banan
- 3 łyżki płatków owsianych
Przygotowanie:
Zmiksuj dokładnie jajka i dodaj do nich pozostałe składniki - odżywkę białkową, banana, twaróg, płatki owsiane i mleko. Całość zmiksuj, po czym przelej do tortownicy.
Piecz przez około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Całe ciasto warto ozdobić polewą, którą szybko przygotujesz mieszając miarkę odżywki białkowej z 3 łyżkami gorącej wody.
Gotowe!
Składniki:
- 1 dojrzały banana
- 60 g płatków ryżowych
- 60 g odżywki białkowej (najlepiej waniliowej)
- 300 g mleka roślinnego
- 10 g cukru kokosowego
- 10 g żelatyny
Przygotowanie:
Podgrzej mleko, jednak nie dopuść, by się zagotowało. Kiedy będzie już gorące dosyp żelatynę i dokładnie wymieszaj. Odstaw do ostygnięcia.
Do naczynia wrzuć banany, płatki ryżowe (zalane wcześniej wrzątkiem), odżywkę białkową i cukier kokosowy. Zalewamy całość wcześniej przygotowanym mlekiem i miksuj przez około minutę.
Masę przelej do foremek i odstaw na godzinę do lodówki. Gotowe!
Składniki:
- puszka ciecierzycy
- 40 g masła orzechowego
- 40 g mąki amarantusowej
- 50 g odżywki białkowej
- 20 g miodu
- 10 g gorzkiego kakao
- 30 g gorzkiej czekolady
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki ekstraktu waniliowego
Przygotowanie:
Odcedź ciecierzycę i przepłucz wodą. Wrzuć ją do naczynia wraz z pozostałymi składnikami - poza czekoladą i mąką. Dokładnie zmiksuj, a jeżeli masa będzie zbyt sucha, dolej nieco wody.
Do powstałej masy dodaj mąkę i miksuj dalej. Następnie wrzuć rozdrobnioną czekoladę i wymieszaj.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na nim uformowane ciastka. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut.
Składniki:
- 3 białka jaja
- 60 g wiórków kokosowych
- 30 g mąki kokosowej
- łyżeczka stewii
- 70 g odżywki białkowej (dobrze sprawdzi się ta o smaku waniliowym)
- 30 ml mleka kokosowego
Przygotowanie:
Białka i stewię miksuj na niskich obrotach przez około 3 minuty, aż powstanie sztywna piana.
W osobnej misce wymieszaj suche składniki: wiórki, mąkę i odżywkę białkową. Dosyp je do ubitych białek i dokładnie wymieszaj.
Z masy uformuj kulki i ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez około 10 minut w temperaturze 160 stopni. Kulki powinny zrobić się lekko zarumienione.