Składniki:
- 3 łyżki płatków owsianych
- pół brzoskwini
- garść płatków migdałowych
- szczypta cynamonu
- szczypta soli
- 2 łyżki mleka
- garść suszonego mango
Przygotowanie:
Zgodnie z instrukcją na opakowaniu ugotuj płatki owsiane na mleku z dodatkiem soli.
Do gotowych płatków dodaj suszone mango, szczyptę cynamonu i dokładnie wymieszaj.
Przełóż do miseczki i wierzch posyp płatkami migdałów i kawałkami soczystej brzoskwini.
Składniki:
- szklanka mleka sojowego
- kilka orzechów pekan
- 2 łyżeczki kakao
- garść rodzynek
- 1 dojrzały banan
- szczypta cynamonu
Przygotowanie:
Przygotuj składniki, połącz i zmiksuj na gładką masę.
Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych
- pół szklanki szklanki ekspandowanego orkiszu
- 1 szklanka mieszanki orzechów
- pół szklanki syropu klonowego
- pół szklanki masła orzechowego
- 2 łyżki suszonej aronii i jagód goji
Przygotowanie:
W garnku podgrzej masło orzechowe z syropem klonowym. Dodaj resztę produktów, wymieszaj i przelej do formy. Kiedy całość ostygnie, pokrój na kawałki. Gotowe!
Składniki:
- 1 filiżanka kawy żołędziowej
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- 1 łyżeczka masła
- szczypta cynamonu
- szczypta kardamonu
- kilka jagód goji
Przygotowanie:
Zaparz filiżankę kawy żołędziowej. Następnie do kawy dodaj olej kokosowy, masło, przyprawy i kilka jagód goji. Miksuj wszystko do czasu uzyskania puszystej białej pianki. Gotowe!