Składniki:
- 3 szklanki płatków owsianych
- garść suszonej aronii
- garść pestek dyni
- 3 łyżki wiórków kokosowych
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wymieszaj razem i przesyp do dużego słoika. Mieszanka najlepiej smakuje z mlekiem lub naturalnym jogurtem.
Składniki:
- 1/2 szklanki płatków owsianych
- 1/3 szklanki jogurtu naturalnego
- ulubione świeże owoce, np. truskawki, borówki, brzoskwinie, maliny
- świeża mięta do dekoracji
Przygotowanie:
Do szklanki wsyp część płatków owsianych. Następnie wlej jogurt naturalny i wsyp resztę płatków. Na wierzchu ułóż pokrojone świeże owoce i ozdób listkami świeżej mięty.
Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki suszonych jagód
- 2 łyżki pestek dyni i słonecznika
- 2 łyżki suszonych jagód goji
Przygotowanie:
Przygotuj blaszkę do pieczenia i wyłóż ją papierem. Do miski wsyp płatki i dodaj miód. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Następnie mieszankę wysyp na blachę i jeszcze raz dokładnie zamieszaj.
Piecz przez 10 minut, w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Na koniec dodaj do całości resztę składników, wymieszaj i przesyp do słoika. Gotowe!
Składniki:
- 2 szklanki wybranych płatków, np. owsianych
- garść posiekanych orzechów laskowych
- garść pestek z dyni
- garść rodzynek
- 5 łyżek miodu
Przygotowanie:
Lekko podgrzej miód, a następnie wszystkie składniki połącz razem i dokładnie wymieszaj. Całość przełóż na blachę wyłożoną pergaminem. Kiedy masa zastygnie pokrój ją na małe batony.
Składniki:
- 2 szklanki płatków owsianych
- 6 suszonych, posiekanych daktyli
- garść suszonej żurawiny
- 2 łyżki gorzkiego kakao
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 4 łyżki miodu
- szczypta cynamonu i imbiru
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wyłóż na papier do pieczenia i dokładnie wymieszaj.
Piecz przez ok. 25 minut w 160 stopniach, co jakiś czas całość mieszając.
Wyjmij blachę z piekarnika i poczekaj, aż wystygnie, a następnie przesyp do słoika.