Dietetyczne sałatki Sylwii Wiesenberg [6 PRZEPISÓW]

Sylwia Wiesenberg została ambasadorką produktów Fit&Easy! Na bazie tych produktów przygotowała 6 przepisów na zdrowe, lekkie sałatki z ciekawymi dodatkami. Zainspiruj się nimi w kuchni!
sylwia wiesenberg fit and eat sylwia wiesenberg fit and eat sylwia wiesenberg fit and eat

Sylwia Wiesenberg jest ambasadorką Fit&Eat

Sylwia Wiesenberg, zamieszkała w USA Polka oraz twórczyni popularnego, autorskiego treningu Tonique, będzie promować produkty z portfolio Fit & Easy.

Przez najbliższy rok, jako ambasador produktów Fit & Easy, Sylwia Wiesenberg zostanie gospodarzem warsztatów kulinarnych, na których uczestnicy dowiedzą się więcej na temat zdrowego odżywiania i poznają ciekawe pomysły na lekkie, smaczne i proste posiłki. Poprowadzi również warsztaty fitness, podczas których dokładnie przedstawi idee programu Tonique, a także doradzi jak prosto, a jednocześnie efektywnie ćwiczyć i jakie stawiać sobie cele, aby uzyskać możliwie najlepsze rezultaty.

"Jestem zwolenniczką łatwych i skutecznych rozwiązań. Jako mama dwójki dzieci, a przy okazji osoba bardzo aktywna zawodowo, chcę udowodnić, że bycie Fit może być Easy! Oczywiście w życiu nic samo nie przychodzi. Nie ma co ukrywać, trzeba poświęcić czas na treningi, jednak już w kuchni można sobie pomagać. Korzystając z naturalnych, gotowych produktów, nie musimy spędzać wielu godzin przy tworzeniu zdrowych i pysznych dań dla całej rodziny. Cieszę się niezmiernie, że będę miała okazję pokazać Polakom, tak bliskie memu sercu, połączenie idei Fit & Easy w życiu, sporcie i kuchni" mówi Sylwia Wiesenberg.

Zdjęcie Casall Ekspander (128539_1) Zdjęcie Spokey Skakanka Vigor Zdjęcie VEOVISION Mata do ćwiczeń Jogi
Casall Ekspander Spokey Skakanka Vigor VEOVISION Mata do ćwiczeń
Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ?
źródło: Okazje.info
bukiet sałat bukiet sałat bukiet sałat

Bukiet kolorowych sałat

Tonique Sylwii Wiesenberg: poznaj jej metodę ćwiczeń

Składniki dla 4 osób:

2 opakowania mieszanki sałat Fit&Easy Weekend

2 łyżki pestek dyni

2 łyżki orzeszków pini

2 łyżki łuskanych orzeszków włoskich

2 łyżki pestek słonecznika

2 dojrzałe awokado, obrane i pokrojone w cząstki

Dressing:

Sok z 1 cytryny

3 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka syropu klonowego

Szczypta soli morskiej

Szczypta platków chili

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki dressingu zmiksować w blenderze i ewentualnie doprawić do smaku. Mieszankę sałat Fit&Easy Weekend wymieszać z pozostałymi składnikami sałatki, polać przygotowanym wcześniej dressingiem. Przed samym podaniem delikatnie wymieszać.

sylwia wiesenberg przepisy sylwia wiesenberg przepisy sylwia wiesenberg przepisy

Pomidorowy raj ze szpinakiem

Dietetyczne przepisy. Zobacz, jakie mamy pomysły na dania dla aktywnych

Składniki dla 4 osób:

200 g pomidorków koktajlowych (ewentualnie innych pomidorów np. malinowych)

1 opakowanie młodych liści szpinaku Fit&Easy

5 świeżych fig pokrojonych w cząstki

Kilka listków świeżej bazylii

Czerwona cebula pokrojona w plastry

2-3 łyżki oliwy z oliwek

1-2 łyżki octu balsamicznego

Szczypta soli morskiej do smaku

Sposób przygotowania:

Pomidory pokroić w cząstki i ułożyć na talerzu razem z sałatami, figami i plastrami cebuli. Całość skropić oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym, oprószyć solą morską i posypać świeżo pokrojoną bazylią. Sałatka idealnie komponuje się z serem kozim lub serem feta.

sylwia wiesenberg przepisy sylwia wiesenberg przepisy sylwia wiesenberg przepisy

Słodka sałatka z roszponką i truskawkami

Awokado dostarcza zdrowych tłuszczów

Składniki dla 4 osób:

1 opakowanie Roszponki Fit&Easy

200 g świeżych, umytych i pokrojonych w plastry truskawek

100 g soczystych jagód, ewentualnie borówek

2 brzoskwinie lub 5 moreli - umyte i pokrojone w cząstki

1 awokado, obrane i pokrojone w cząstki

2 łyżki orzechów piniowych lub laskowych (surowych, nie solonych)

Dressing:

Sok z 2 cytryn

2 łyżeczki miodu pszczelego

2 łyżki oliwy z oliwek

Szczypta słodkiej papryki do smaku

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać w misce, ewentualnie doprawić do smaku. Przygotowane owoce delikatnie wymieszać z roszponką oraz dressingiem i posypać orzeszkami. Sałatka ta idealnie komponuje się z croissantami.

pieczone buraki pieczone buraki pieczone buraki

Pieczone buraki z rabarbarem i mozzarellą

Dietetyczne koktajle [7 PRZEPISÓW]

Składniki dla 4 osób:

1 kg obranych buraków,

4 łodygi rabarbaru,

400 g rolady z koziego sera

1 opakowanie roszponki Fit&Easy

Kilka listków świeżej bazylii

Oliwa z oliwek

Sól morska i wędzona

Sok z 1 pomarańczy

Ocet balsamiczny

Sposób przygotowania:

Umyte, obrane i pokrojone w cząstki buraki przełożyć na blachę, skropić oliwą z oliwek, oprószyć solą morską i piec 35 ? 45 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C. Buraki można również piec w całości, a dopiero potem obrać i pokroić w cząstki. Umyty rabarbar pokroić w plastry grubości 0,5 cm, przełożyć na blachę, skropić oliwą z oliwek, sokiem z pomarańczy oraz octem balsamicznym i piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C.

Na talerzu ułożyć cząstki pieczonych buraków z rabarbarem. Całość posypać Roszponką Fit&Easy, pokruszonym kozim serem oraz świeżo siekaną bazylią. Na koniec skropić oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym.

rukola z parmezanem rukola z parmezanem rukola z parmezanem

Rukola z parmezanem i miętą

Kasza jaglana na obiad. Mamy 4 przepisy

Składniki dla 4 osób:

200 g młodego groszku cukrowego

1 opakowanie rukoli Fit&Easy

100 g tartego sera parmezan

Kilka listków świeżej mięty

2 łyżki oliwy z oliwek

Sok z cytryny

Balsamiczny ocet szampański (ewentualnie ocet sherry)

Ulubiona sól morska lub sól wędzona do smaku

Sposób przygotowania:

Umyty groszek pokroić w paski, grubsze pędy można wcześniej zblanszować we wrzącej i osolonej wodzie. Na talerzu ułożyć Rukolę Fit&Easy z groszkiem cukrowym, całość posypać serem dojrzewającym, świeżo siekaną miętą i skropić oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny. Przed podaniem sałatkę delikatnie wymieszać, oprószyć solą morską oraz skropić aromatycznym octem.

koper włoski i pistacje koper włoski i pistacje koper włoski i pistacje

Sałatka z kopru włoskiego z pistacjami

Jak jeść jarmuż?

Składniki dla 4 osób:

1 bulwa kopru włoskiego

1 opakowanie roszponki Fit&Easy

Sok z połowy cytryny

150 g jogurtu naturalnego bez cukru

2 łyżki pistacji (ewentualnie łuskanych orzechów włoskich)

1 mały pęczek świeżego kopru

2 łyżki oliwy z oliwek

Szczypta soli morskiej do smaku

Sposób przygotowania:

Umyty koper włoski pokroić na bardzo cienkie plasterki, ułożyć na talerzu razem z Roszponką Fit&Easy i skropić sokiem z cytryny. Jogurt naturalny połączyć z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, pokruszonymi pistacjami i świeżo siekanym koprem. Sałatkę skropić przygotowanym sosem oraz oprószyć solą morską. Idealnie komponuje się z quinoa.

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.