Sylwia Wiesenberg, zamieszkała w USA Polka oraz twórczyni popularnego, autorskiego treningu Tonique, będzie promować produkty z portfolio Fit & Easy.
Przez najbliższy rok, jako ambasador produktów Fit & Easy, Sylwia Wiesenberg zostanie gospodarzem warsztatów kulinarnych, na których uczestnicy dowiedzą się więcej na temat zdrowego odżywiania i poznają ciekawe pomysły na lekkie, smaczne i proste posiłki. Poprowadzi również warsztaty fitness, podczas których dokładnie przedstawi idee programu Tonique, a także doradzi jak prosto, a jednocześnie efektywnie ćwiczyć i jakie stawiać sobie cele, aby uzyskać możliwie najlepsze rezultaty.
"Jestem zwolenniczką łatwych i skutecznych rozwiązań. Jako mama dwójki dzieci, a przy okazji osoba bardzo aktywna zawodowo, chcę udowodnić, że bycie Fit może być Easy! Oczywiście w życiu nic samo nie przychodzi. Nie ma co ukrywać, trzeba poświęcić czas na treningi, jednak już w kuchni można sobie pomagać. Korzystając z naturalnych, gotowych produktów, nie musimy spędzać wielu godzin przy tworzeniu zdrowych i pysznych dań dla całej rodziny. Cieszę się niezmiernie, że będę miała okazję pokazać Polakom, tak bliskie memu sercu, połączenie idei Fit & Easy w życiu, sporcie i kuchni" mówi Sylwia Wiesenberg.
Casall Ekspander | Spokey Skakanka Vigor | VEOVISION Mata do ćwiczeń |
Sprawdź ceny ? | Sprawdź ceny ? | Sprawdź ceny ? |
Tonique Sylwii Wiesenberg: poznaj jej metodę ćwiczeń
Składniki dla 4 osób:
2 opakowania mieszanki sałat Fit&Easy Weekend
2 łyżki pestek dyni
2 łyżki orzeszków pini
2 łyżki łuskanych orzeszków włoskich
2 łyżki pestek słonecznika
2 dojrzałe awokado, obrane i pokrojone w cząstki
Dressing:
Sok z 1 cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka syropu klonowego
Szczypta soli morskiej
Szczypta platków chili
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki dressingu zmiksować w blenderze i ewentualnie doprawić do smaku. Mieszankę sałat Fit&Easy Weekend wymieszać z pozostałymi składnikami sałatki, polać przygotowanym wcześniej dressingiem. Przed samym podaniem delikatnie wymieszać.
Dietetyczne przepisy. Zobacz, jakie mamy pomysły na dania dla aktywnych
Składniki dla 4 osób:
200 g pomidorków koktajlowych (ewentualnie innych pomidorów np. malinowych)
1 opakowanie młodych liści szpinaku Fit&Easy
5 świeżych fig pokrojonych w cząstki
Kilka listków świeżej bazylii
Czerwona cebula pokrojona w plastry
2-3 łyżki oliwy z oliwek
1-2 łyżki octu balsamicznego
Szczypta soli morskiej do smaku
Sposób przygotowania:
Pomidory pokroić w cząstki i ułożyć na talerzu razem z sałatami, figami i plastrami cebuli. Całość skropić oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym, oprószyć solą morską i posypać świeżo pokrojoną bazylią. Sałatka idealnie komponuje się z serem kozim lub serem feta.
Awokado dostarcza zdrowych tłuszczów
Składniki dla 4 osób:
1 opakowanie Roszponki Fit&Easy
200 g świeżych, umytych i pokrojonych w plastry truskawek
100 g soczystych jagód, ewentualnie borówek
2 brzoskwinie lub 5 moreli - umyte i pokrojone w cząstki
1 awokado, obrane i pokrojone w cząstki
2 łyżki orzechów piniowych lub laskowych (surowych, nie solonych)
Dressing:
Sok z 2 cytryn
2 łyżeczki miodu pszczelego
2 łyżki oliwy z oliwek
Szczypta słodkiej papryki do smaku
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać w misce, ewentualnie doprawić do smaku. Przygotowane owoce delikatnie wymieszać z roszponką oraz dressingiem i posypać orzeszkami. Sałatka ta idealnie komponuje się z croissantami.
Dietetyczne koktajle [7 PRZEPISÓW]
Składniki dla 4 osób:
1 kg obranych buraków,
4 łodygi rabarbaru,
400 g rolady z koziego sera
1 opakowanie roszponki Fit&Easy
Kilka listków świeżej bazylii
Oliwa z oliwek
Sól morska i wędzona
Sok z 1 pomarańczy
Ocet balsamiczny
Sposób przygotowania:
Umyte, obrane i pokrojone w cząstki buraki przełożyć na blachę, skropić oliwą z oliwek, oprószyć solą morską i piec 35 ? 45 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C. Buraki można również piec w całości, a dopiero potem obrać i pokroić w cząstki. Umyty rabarbar pokroić w plastry grubości 0,5 cm, przełożyć na blachę, skropić oliwą z oliwek, sokiem z pomarańczy oraz octem balsamicznym i piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C.
Na talerzu ułożyć cząstki pieczonych buraków z rabarbarem. Całość posypać Roszponką Fit&Easy, pokruszonym kozim serem oraz świeżo siekaną bazylią. Na koniec skropić oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym.
Kasza jaglana na obiad. Mamy 4 przepisy
Składniki dla 4 osób:
200 g młodego groszku cukrowego
1 opakowanie rukoli Fit&Easy
100 g tartego sera parmezan
Kilka listków świeżej mięty
2 łyżki oliwy z oliwek
Sok z cytryny
Balsamiczny ocet szampański (ewentualnie ocet sherry)
Ulubiona sól morska lub sól wędzona do smaku
Sposób przygotowania:
Umyty groszek pokroić w paski, grubsze pędy można wcześniej zblanszować we wrzącej i osolonej wodzie. Na talerzu ułożyć Rukolę Fit&Easy z groszkiem cukrowym, całość posypać serem dojrzewającym, świeżo siekaną miętą i skropić oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny. Przed podaniem sałatkę delikatnie wymieszać, oprószyć solą morską oraz skropić aromatycznym octem.
Składniki dla 4 osób:
1 bulwa kopru włoskiego
1 opakowanie roszponki Fit&Easy
Sok z połowy cytryny
150 g jogurtu naturalnego bez cukru
2 łyżki pistacji (ewentualnie łuskanych orzechów włoskich)
1 mały pęczek świeżego kopru
2 łyżki oliwy z oliwek
Szczypta soli morskiej do smaku
Sposób przygotowania:
Umyty koper włoski pokroić na bardzo cienkie plasterki, ułożyć na talerzu razem z Roszponką Fit&Easy i skropić sokiem z cytryny. Jogurt naturalny połączyć z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, pokruszonymi pistacjami i świeżo siekanym koprem. Sałatkę skropić przygotowanym sosem oraz oprószyć solą morską. Idealnie komponuje się z quinoa.