Śniadanie:
Jaglanka z truskawkami 436 kcal
Składniki:
Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną ugoruj na wodzie. Przełóż do miseczki. Truskawki zmiksuj z truskawkami, jogurtem i otrębami. Koszę polej truskawkowym miksem. Przypraw i udekoruj miętą i migdałami.
II śniadanie:
Koktajl szpinakowy z mleczkiem kokosowym 203 kcal
Składniki:
Sposób przygotowania:
Zmiksuj wszystkie składniki.
Obiad:
Dorsz i ziołowa kasza 570 kcal
Składniki:
Sposób przygotowania:
Rybę natrzyj świeżym tymiankiem i olejem. Upiecz w naczyniu żaroodpornym (podlewając wodą co jakiś czas). Kaszę ugotuj na sypko. Na patelni podpraż pestki. Ugotowaną kaszę wymieszaj z pestkami słonecznika, bazylią i natką. Przełóż na talerz. Na wierzchu ułóż upieczoną rybę i skrop sokiem z cytryny. Danie zjedz z ugotowanymi brokułami.
Podwieczorek:
Zupa z cieciorką 237 kcal
Składniki:
Sposób przygotowania:
Obrane warzywa pokrój w cienkie plasterki. Przełóż do garnka. Podduś je na oleju z czosnkiem i cebulą w garnku. Dodaj wodę (250ml), ugotowaną cieciorkę i podduś, aż będzie miękka. Przypraw i podgrzej, aż cieciorka będzie miękka. Udekoruj natką pietruszki.
Kolacja:
Sałatka ze szparagami i fetą 336 kcal
Składniki:
Sposób przygotowania:
Zmiksuj na sos natkę, sok z oliwą. Szparagi zgrilluj bez tłuszczu. Wymieszaj pokrojone szparagi, pomidorki, rukolę, cząstki sera, poszatkowaną cebulę i polej sosem.
Śniadanie:
Kanapki z jakiem i szczypiorkiem 456 kcal
Składniki:
Sposób przygotowania:
Jajka ugotuj na prawie twardo. Posmaruj pieczywo awokado. Połóż rukolę i plasterki jaj. Dodaj szczypiorek.
II śniadanie:
Surówka z marchewką i ananasem 237 kcal
Składniki:
Sposób przygotowania:
Marchew i pietruszkę obierz, zetrzyj na tarce i skrop sokiem z oliwą. Dodaj cząstki ananasa i migdały.
Obiad:
Sałatka z indykiem i komosą 526 kcal
Składniki:
Sposób przygotowania:
Brokuł podziel na różyczki i gotuj na parze przez 10 minut. Ugotuj (oddzielnie) komosę i cząstki indyka. Włóż do miseczki brokuły, komosę i cząstki indyka. Wymieszaj z cząstkami awokado i papryki. Skrop olejem i przypraw. Posyp pestkami granatu i natką.
Podwieczorek:
Jogurt z tartym jabłkiem i Be Raw 247kcal
Kolacja:
Twarożek z pomidorem i szczypiorkiem 309kcal
Składniki:
Sposób przygotowania:
Ser rozrób z jogurtem. Wkrój kawałki pomidora. Przypraw i posyp sezamem. Zjedz z pieczywem.
Śniadanie:
Owsianka z daktylami i orzechami 445kcal
Składniki:
Sposób przygotowania:
Płatki namocz w mleku, dodaj orzechy i daktyle. Dopraw cynamonem.
II śniadanie:
Koktajl zielony z marchewką 225kcal
Sposób przygotowania:
Obierz warzywa i owoce. Zmiksuj wszystkie składniki. Możesz dodać trochę wody.
Obiad:
Indyk i ryż ze śliwkami 591kcal
Składniki:
Sposób przygotowania:
Ryż ugotuj al dente ze śliwkami. Wymieszaj z poszatkowanymi ziołami, skrop olejem. Ugotowany burak pokrój w plastry. Skrop octem i sezamem. Zjedź z przyprawionym i zgrillowanym mięsem.
Podwieczorek:
Jogurt z warzywami 181kcal
Składniki:
Sposób przygotowania:
Jogurt naturalny wymieszaj z plastrami rzodkiewki, ogórka. Przypraw i dodaj kiełki.
Kolacja:
Pasta twarogowa z łososiem 323kcal
Składniki:
Sposób przygotowania:
Wymieszaj ser z jogurtem, ziołami, przyprawami i wymieszaj. Dodaj kawałki ryby. Zjedź z pieczywem i słupkami świeżego ogórka.
Śniadanie:
Misa śniadaniowa z kulkami Oriental Boost 452 kcal
Sposób przygotowania:
Jogurt zmiksuj z pomarańczą. Przełóż do miseczki. Ułóż na wierzchu wiórki kokosowe, słonecznik granat i kuleczki.
II śniadanie:
Power snack 196 kcal
Daktyle i migdały włóż do pojemniczka. Zjedz w porze podwieczorku.
Obiad:
Indyk z pieczonym pasternakiem i marchewką 556 kcal
Składniki:
Sposób przygotowania:
Mięso przypraw curry. Warzywa obierz i pokrój w słupki. Następnie ułóż mięso i warzywa w naczyniu żaroodpornym. Posyp przyprawami i skrop olejem. Piecz w piekarniku (w 180'C) aż wszystko miękkie. Danie zjedz z ugotowaną kaszą wymieszaną z natką i granatem.
Podwieczorek:
Przekąska z masłem orzechowym 241 kcal
Składniki:
Sposób przygotowania:
Plasterki jabłka skrop sokiem i posmaruj masłem.
Kolacja:
Placki warzywne 343 kcal
Składniki:
Sposób przygotowania:
Cukinię zetrzyj na tarce na szerokich oczkach. Odłóż na sitko na 15 minut. Następnie odciśnij nadmiar wody na papierowych ręcznikach. Wymieszaj cukinię ze startą marchewką, roztrzepanym jajkiem i mąką. Przypraw. Placki smaż na oleju. Udekoruj plasterkami sera.