Składniki:
pomarańcza - 1/2 małej szt. [75 g]
burak, obrany - mała sztuka [100 g]
jabłko - mała sztuka [100 g]
olej kokosowy - łyżeczka [10 g]
Przygotowanie:
Zmiksuj wszystkie składniki.
Składniki:
nasiona chia, suszone - 3 łyżeczki [15 g]
mleko kokosowe - 1/2 szklanki [125 g]
gruszka - 3/4 szt. [120 g]
migdały - łyżeczka [5 g]
Przygotowanie:
Chia zalej mlekiem i odstaw na kilka godzin. Wkrój owoc i posyp migdałami.
Składniki:
marchew - 2 małe sztuki [100 g]
Papryka czerwona - pół średniej sztuki [75 g]
awokado - pół sztuki [70 g]
sok ze świeżej cytryny - 3 łyżki [21 g]
czosnek - mały ząbek [3 g]
jogurt naturalny, 2% tłuszczu - 1/4 szklanki [60 g]
Przygotowanie:
Awokado ugnieć z wyciśniętym czosnkiem, sokiem z cytryny i jogurtem. Warzywa pokrój w słupki. Dip zjedz warzywnymi pałeczkami.
Składniki:
awokado - 1/2 szt. [70 g]
szpinak - garść [30 g]
banan - mała szt. [80 g]
siemię lniane - łyżeczka [5 g]
Przygotowanie:
Zmiksuj wszystkie składniki.
Składniki:
Awokado, obrane - 1/3 sztuki [50 g]
chleb żytni razowy - 2 kromki [60 g]
oregano suszone - szczypta [1 g]
gruszka - 1/4 średniej [40 g]
Przygotowanie:
Na pieczywie rozsmaruj awokado, przypraw i ułóż plasterki gruszka.