Obiad z brązowym makaronem [5 PRZEPISÓW - MAKARON RAZOWY]

Szukasz pomysłu na szybki obiad? Fani Rusz się na Facebooku podzielili się swoimi ulubionymi pomysłami na lekke i zdrowe dania z brązowym makaronem. Przygotuj szybki sos ze szpinaku i łososia, fig i gorgonzoli lub cukinii i gotowe!

Dołącz do nas na Facebooku.

1. Isa Isabella - podsmażona cukinia + serek philadelphia z łososiem. Pycha!

Składniki na sos:

cebulka dymka, pół małej cukinii pokrojonej w plasterki, 100 g wędzonego łososia, opakowanie serka philadelfhia, sól, pieprz, oliwa z oliwek, sok z cytryny

Sposób przygoowania:

Cebulkę posiekaj i zeszklij na oliwie. Dodaj pokrojonego łososia. Smaż przez minutę. Całość wymieszaj z serkiem, dopraw i gotuj kilka minut na małym ogniu.

2. Agnieszka - czosnek podsmazony na oliwie z oliwek plus pomidorki koktajlowe i bazylia. Pycha!

Składniki:

ząbek czasnku drobno posiekany, oliwa z oliwek, 5 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół, świeża bazylia, pieprz, sól, ew. parmezan

Sposób przygotowania:

Rozgrzej oliwę z oliwek. Podsmaż na niej czosnek. Uważaj żeby zbyt mocno się nie zrumienił, bo będzie gorzki. Wrzuć pomidorki koktajlowe, wymieszaj i podgrzewaj około 5 minut, aż będą miękkie. Wrzuć bazylię, dopraw. danie możesz udekorować płatkami parmezanu.

3. Mag Da Kukwa - figi, ser gorgonzola, roszponka, rukola

Składniki:

3 figi, garść roszponki, garść rukoli, kawałek sera gorgonzola, sól, pieprz, oliwa z oliwek, sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Na oliwie smaż przed 15 minut przekrojone na pół figi. Dodaj je do ciepłego makaronu. Dorzuć roszponkę, rukolę i porwany na kawałki ser. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

4. Sylwia - makaron z cebulą i pieczarkami

Składniki:

2 małe cebule, 10 pieczarek, oliwa z oliwek, sól, pieprz, ocet balsamiczny

Sposób przygotowania:

Cebulki pokrój w talarki i podsmaż na oliwie. Podlej je wodą i skrop octem balsamicznym. Dorzuć pokrojone w ćwiartki pieczarki. Kiedy będą miękkie, dopraw sos solą i pieprzem. Możesz także urozmaicić smak dania curry lub odrobiną chilli.

5. Magdalena - łosoś+szpinak

Składniki:

100 g łososia wędzonego, 2 garście świeżego szpinaku, małe opakowanie jogurtu naturalnego, skórka starta z cytryny, ząbek czosnku, sól, pieprz, oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Na oliwie podsmaż czosnek. Dorzuć szpinak i smaż chwilę, aż zacznie być miękki. Dodaj pokrojonego łososia i skórkę z cytryny. Po chwili dolej jogurt naturalny. Sos zdejmij z ognia. Zamieszaj i dopraw.

 

Zdjęcie makaron orkiszowy razowy - BIO- świderki Zdjęcie makaron żytni razowy -BIO- świderki Zdjęcie makaron pszenny razowy - BIO- świderki
makaron orkiszowy razowy - ... makaron żytni razowy -BIO- ... makaron pszenny razowy - BI...
zobacz inne makaron w