pudding chia naturalchow.com
naturalchow.com
Składniki na 4 porcje:
- 1 szklanka mleka kokosowego
- 6 łyżek nasion chia
- 4 łyżki syropu z agawy, miodu lub syropu klonowego
- owoce na wierzch: maliny, borówka amerykańska, truskawka
Chia www.hpba.pl
www.hpba.pl
mleko kokosowe weganizm.com weganizm.com
Sposób przygotowania:
Do szklanki mleka kokosowego wsyp nasiona chia i wymieszaj. Odstaw na 15-20 minut, żeby pudding delikatnie zgęstniał. Dodaj syrop z agawy, miód lub syrop klonowy do smaku i ponownie zamieszaj. Przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na 5-6 godzin lub całą noc. Kiedy deser będzie gotowy, na wierzch połóż owoce.
Pudding wegannerd.blogspot.com
wegannerd.blogspot.com
Smacznego!