Awokado zapiekane z jajkiem http://hpba.pl/
http://hpba.pl/
Awokado jest bogatym źródłem składników odżywczych. Posiada witaminy: B1, B2, B3, C, E ,K, kwas foliowy, miedź, fosfor, żelazo, potas, cynk, błonnik, kwasy tłuszczowe omega-6.
Awokado www.mojegotowanie.pl www.mojegotowanie.pl
- świetnie wpływa na nasz wzrok,
- zapobiega występowaniu chorób oczu,
- stabilizuje poziom cukru we krwi,
- obniża poziom cholesterolu we krwi,
- powstrzymuje uczucie głodu,
- pomaga obniżyć zbyt duży ładunek kwasowości w diecie.
jajko czarodziejska.wordpress.com czarodziejska.wordpress.com
Jajka to źródło witaminy A, E, D i K oraz B2 i B12. Oprócz tego znajdziemy w nich potas, siarkę, fosfor, żelazo, cynk. W żółtku znajduje się luteina, która chroni oczy przed szkodliwym promieniowaniem UVA i UVB oraz poprawia widzenie. 50 gramowe jajko dostarcza 75 kcal.
awokado i jajko kuchnialidla.pl kuchnialidla.pl
1 awokado
2 jajka
pieprz, sól
oliwa z oliwek
Awokado obrać i przekroić na pół, wyjąć pestkę. Następnie dodać jajko. Przyprawić solą i pieprzem oraz skropić oliwą z oliwek.
Piec około 25 minut w 180 °C.
Przepis zaczerpnięty ze strony www.hpba.pl
WIĘCEJ PODOBNYCH HISTORII ZNAJDZIESZ TUTAJ