makaron
-
Węglowodany - wróg czy przyjaciel osoby aktywnej?
Węglowodany mają złą opinię. Ile razy słyszeliśmy o diecie nisko węglowodanowej czy całkowitym wyeliminowaniu węglowodanów z diety. Jakie węglowodany powinniśmy jeść, jeśli jesteśmy aktywni? Gdzie je znaleźć? Wyjaśniamy!
-
Gluten - czy warto go wyeliminować z diety? W czym jest gluten?
Gluten wywołuje wiele kontrowersji. Niektórzy twierdzą, że warto go wyeliminować z diety, inni, że takie restrykcje nic nie zmienią. Anna Słomkowska z poradni Trójmiasto Dietetyk tłumaczy, gdzie występuje gluten, jak wpływa na nasze samopoczucie i...
-
Makaron - dziś możesz sobie zaszaleć!
Dziś Światowy Dzień Makronu. Mamy kilka propozycji dla tych, którzy zamierzają dziś świętować!
-
Niedogotowany makaron i zielone banany? Tak!
Nie tylko to co jemy, ma znaczenie dla naszego zdrowia i figury. Liczy się także sposób przygotowania oraz to, czy owoc lub warzywo są dojrzałe. Fakt, czy sięgamy po marchew gotowaną lub surową, oraz banana zielonego lub bardzo dojrzałego ma spory...
-
Mniej węglowodanów dla biegacza?
Należysz do wiernych wyznawców metody jadania przed dużym wysiłkiem posiłków obfitych w węglowodany? Badania opublikowane na łamach Exercise and Sport's Science Review wykazały, że to nie jest najlepszy pomysł. Herezja? A może jednak nie?