kwas fosforowy

Więcej o:

kwas fosforowy

  • Kwas fosforowy - czy lepiej go unikać?

    Kwas fosforowy V - właściwości i otrzymywanie Kwas fosforowy (inaczej kwas ortofosforowy V) znany jest w przemyśle spożywczym pod nazwą E338. Jego sole i estry to fosforany, a on sam jest kwasem trójprotonowym o średniej mocy, temperaturze topnienia 42,35 stopni Celsjusza i temperaturze wrzenia

  • Dzieci lubią fast food. Fast food dzieci nie

    tłuszczowe w izomerii trans, słusznie posądzane o wkład w rozwój miażdżycy i nowotworów, wszechobecna sól odpowiedzialna za rozwój nadciśnienia tętniczego, akryloamidy, cukier z napoju, kwas fosforowy, o ile to cola Czy w tym menu jest coś wartościowego? Długo by szukać. Niestety, dania fast food smakują, a

  • Cola light szkodliwa tak samo, jak zwykła

    tego stanu rzeczy? Okazuje się, że składnik zawarty w coli - a konkretnie: kwas fosforowy może być przyczyną niedoboru wapna w kościach. - Sprawia on, że krew zaczyna mieć odczyn kwaśny, żeby zneutralizować ten stan rzeczy, z kości pobierany jest wapń - mówi Kathleen Tucker, która przeprowadzała badania

  • Żelazo nie lubi herbaty [Wchłanianie Żelaza]

    taniny. Napoje gazowane? Nie są zdrowe (ze względu na cukier), ale nie zmniejszają przyswajania żelaza (tylko cola już nie - bo zawiera kwas fosforowy, który temu przeszkadza). Mleko utrudnia przyswajanie żelaza ze spożywanych produktów. Podczas posiłku, który ma podnieść nasz poziom żelaza, należy

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.