ciemne pieczywo

Więcej o:

ciemne pieczywo

  • Chcesz schudnąć? Jedz tort na śniadanie!

    Dołącz do nas na Facebooku O tym, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, nikomu przypominać nie musimy. Szczególnie w takie mrozy potrzebujemy energii na rozruch. Z samego rana nasz metabolizm działa sprawniej, a kalorie, których mu dostarczamy, są spalane przez cały dzień. To skłoniło

  • Owsianka stała się nudna? Mamy alternatywę!

    Dołącz do nas na Facebooku Jeśli na co dzień starasz się nie jeść chleba, to będzie świetne rozwiązanie. Ale nawet miłośnicy kajzerek, rzucają się na chrupiące chlebki, kiedy przychodzą mnie odwiedzić. Dlatego przy sobotnim wypiekaniu, postanowiłam podzielić się przepisem. Diabeł tkwi w szczegółach

  • Czy chleb tuczy? Rozmawiamy z dietetykiem. [Kromka chleba - ile ma kalorii?]

    , śniadaniowa bomba kaloryczna. - Pieczywo tostowe to typ białego pieczywa z dodatkiem tzw. "polepszaczy", czyli margaryny i cukru. Natomiast znaczna większość ciemnego pieczywa tostowego dostępnego na rynku od białego różni się jedynie obecnością barwników i posypki z nasion. Zdecydowanie nie zasługuje

  • Dieta chronometryczna

    I: ser, szynka indycza, sok owocowy bez cukru, kromka ciemnego pieczywa, herbata lub kawa (ze słodzikiem lub ewentualnie niewielką ilością cukru). Wariant II: jajo na miękko, 2 kromki ciemnego pieczywa z białym serem, sok owocowy, herbata lub kawa Obiad: (między 13.00 a 14.00) Wariant I - mięso z piersi

  • Hot Pep Guardinator, czyli kanapka ku czci Pepa Guardioli

    , ulica jest mało poetycka, na stadionie imienia jakieś patałachy mogą pudłować z metra do pustej bramki, ale kanapka na twoją cześć na pewno stworzy prawdziwą więź emocjonalną pomiędzy jej bohaterem, a konsumentem. Na kanapkę Pepa składać się będzie ciemne pieczywo, sznycel z kurczaka, plasterek sera

  • Węglowodany - 8 mitów, w które wierzysz

    . Są to bowiem produkty łatwostrawne, idealne dla osób niedożywionych czy z dolegliwościami przewodu pokarmowego. Z pieczywem sprawa wygląda troszkę inaczej. O ile kwestia jasnego pieczywa jest dosyć klarowna i zbliżona do białego makaronu i ryżu, o tyle z ciemnym pieczywem nie jest już tak prosto

  • Czym się różni pieczywo ciemne od razowego?

    wielkim niedopatrzeniem. Chleb razowy, owszem, ma ciemny miękisz i skórkę. Jednak "prawdziwe" ciemne pieczywo niekoniecznie jest razowe. To nie barwa wypieku jest kluczowa przy rozróżnieniu tych gatunków chleba. Najważniejszy jest to rodzaj mąki wybrany przez piekarza. Czym się różni mąka razowa od

Copyright © Agora SA