Składniki:
Sposób przygotowania:
Suche składniki wymieszać, siemię lniane zalać gorącą wodą i odstawić na kilkanaście minut lub użyć w zamian 1 jajko. Dodać mokre składniki i wymieszać. Zestarzeć na grubych oczkach cukinię. Następnie wszystkie składniki zblendować. Dodać sparzone rodzynki. Formę na babkę wysmarować tłuszczem. Piec około godziny w 180 stopniach. Ciasto pozostawić w piekarniku do wystudzenia. Czekoladę rozpuścić. Babkę polać czekoladą.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Umyć buraki i ugotować w wodzie. Gotowane buraki wyjąć i pozostawić do przestudzenia. Następnie do przestudzonego wywaru pozostałego z gotowania buraków dodać przyprawy, jogurt roślinny i sok z cytryny. Pokroić ogórka, rzodkiew i buraki (gdy wystygły) w słupki. Dodać warzywa do zupy. Ugotować jajka na twardo i podawać z zupą.
Składniki (sałatka):
Składniki (sos):
Sposób przygotowania:
Liście ułożyć w misce. Ser halloumi podgrillować na patelni. Burak ugotować i pokroić w plastry. Jajka ugotować na twardo i pokroić na ćwiartki. Wymieszać wszystkie składniki sałatki. Zmieszać składniki na sos i dodać do sałatki. Jajka ugotować na twardo, posypać rzeżuchą i prażonymi ziarnami słonecznika.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Daktyle moczyć we wrzątku przez około 15 minut. Odlać wodę, dodać olej kokosowy i kakao, a następnie zblendować wszystkie składniki. Dodać orzechy i przyprawy. Całość wymieszać. Formę (około 20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać masę i włożyć do lodówki na noc. Następnego dnia z zastygłej masy wyciąć kwadraty.
Źródło: https://hpba.pl
Zobacz także: Dietetyczne przepisy od Anny Lewandowskiej z makaronem w roli głównej
Zobacz także: Zdrowa alternatywa słodyczy, czyli przepisy na ciasta od Ani Lewandowskiej