Nicole Kidman jest wielbicielką tej diety. Sekretny składnik pomaga szybko pozbyć się zbędnych kilogramów

Dieta jajeczna jest odkryciem ostatnich lat. Mało popularna, ale prawidłowo przeprowadzona potrafi przynieść zadziwiające efekty, które zobaczysz już po trzech dniach!

3-dniowa dieta jajeczna jest ostatnim odkryciem wielu gwiazd. Dzięki trzymaniu się prostych zasad może przynieść naprawdę niesamowite efekty. 

Czy dieta jajeczna jest skuteczna?

Ten stosunkowo nowy pomysł na odżywianie został opracowany przez Klinikę Mayo. Dieta jest oparta na produktach warzywnych oraz jajkach. Skąd taki pomysł? Jajka przyspieszają metabolizm, pomagają szybciej spalać tłuszcz, który nie zostaje odłożony jako tkanka tłuszczowa. Przy omawianej diecie należy pamiętać o uzupełnianiu płynów, co niesie kolejną korzyść. Dieta jajeczna pozwala na pozbycie się toksyn i oczyszcza organizm. Taki sposób odżywiania pozwala na zrzucenie nawet pięciu kilogramów w ciągu kilku dni! Według specjalistów, którzy opracowali dietę można ją bezpiecznie stosować do dwóch tygodni. 

Zasady diety jajecznej

Jeśli planujesz przejście na dietę jajkową musisz trzymać się następujących zasad: 

  • Unikaj soli i cukru, sztucznych barwników, konserwantów, alkoholu, napojów gazowanych oraz słodyczy. Wyklucz z jadłospisu ziemniaki, rośliny strączkowe, soki owocowe oraz tłuste mięso;
  • Codziennie zjadaj 6 jajek i wypijaj najmniej 2 litry samej wody i ziołowych naparów;
  • Możesz zjadać jedynie dwie porcje owoców dziennie;
  • Lekkie warzywa, takie jak sałata, pomidory, marchew, brokuły czy ogórki możesz jeść bez ograniczeń;
  • Na kolację jajka zastąp chudym białym mięsem;
  • W drugim tygodniu diety możesz włączyć do jadłospisu lekkie, niskokaloryczne chrupie pieczywo;
  • Pamiętaj o aktywności fizycznej! Jest to warunek konieczny, jeśli chcesz, aby efekty pojawiły się szybko.

Dieta jajeczna - przykładowy jadłospis

Śniadanie: 2 jajka na miękko, filiżanka czarnej kawy.

Drugie śniadanie: 2 jajka na twardo, sałatka z pomidorem i oliwkami.

Obiad: 2 jajka sadzone, porcja warzyw (szpinak, brokuły, ogórek, pomidory)

Kolacja: ryba na parze, gotowana marchewka, kalafior i brokuły. 

Więcej o:
Copyright © Agora SA