Droga do wymarzonej wagi. 28-latka zdradza szczegóły diety po operacji żołądka

Kathleen Golding całe życie walczyła z nadwagą. Po operacji żołądka zdecydowała się przedstawić swoją historię - zabieg był początkiem drogi do wymarzonej sylwetki.

Kathleen Golding od dziecka cierpiała z powodu zawyżonej wagi. Walka z nadprogramowymi kilogramami nie była łatwa, zwłaszcza ze względu na rodzinę kobiety - wszyscy przechodzili zaburzania odżywiania.

Trudne dzieciństwo

Kathleen wspomina czasy szkoły podstawowej. Kobieta źle czuła się w swoim ciele. Mimo uprawiania sportów, wciąż walczyła z efektem jo-jo. Kiedy poszła na studia jej waga przekroczyła 136 kilogramów. W wieku 22 lat Kathleen poszła na terapię. Pod koniec leczenia lekarz zasugerował jej poddanie się operacji tzw. ominięcia żołądkowego. Zabieg polega na chirurgicznym podzieleniu żołądka na dwie części. 

 

Odważny krok

Mimo lęku i niepewności Kathleen postanowiła poddać się operacji. To był jej pierwszy poważny krok do pozbycia się nadwagi. Od razu po operacji młoda kobieta musiała wprowadzić poważne zmiany w żywieniu i dbaniu o siebie. Kathleen podkreśla, że sama operacja nie przyniesie efektów. Cały czas należy nad sobą pracować. 

Trening i ćwiczenia po operacji

Na Instagramie Kathleen dzieli się z obserwatorami konkretnymi działaniami, jakie podejmuje walcząc z niechcianymi kilogramami. Na początku kobieta zaczęła od powolnych spacerów, pływania i jogi. Cały czas pilnie przestrzegała diety:

  • Śniadanie: lekkie sałatki, zazwyczaj z wędzonym łososiem, quinoa, grzybami i szpinakiem;
  • Lunch: Sałatka lub przyrządzony w domu makaron stir-fry z warzywami;
  • Obiad: ryba z warzywami, czasem makaron;
  • Przekąski w ciągu dnia: warzywa z hummusem. 

Wytrwałość w diecie i ćwiczeniach pozwoliły Kathleen zrzucić 86 kilogramów. Kobieta cały czas trzyma się wyznaczonego planu. Po operacji w jej życiu zaszły ogromne zmiany. Walka z nadwagą dała Kathleen siłę i wiarę we własne możliwości.

Jak zacząć trening odchudzający? Zobacz ćwiczenia

Zobacz wideo
Więcej o:
Copyright © Agora SA