Małgorzata Rozenek-Majdan radzi fanom, jaką pić kawę, by było zdrowo

Małgorzata Rozenek-Majdan już od kilku lat jest fanką zdrowego stylu życia. Regularnie trenuje i zdrowo się odżywia, co po jej sylwetce widać gołym okiem. Ostatnio otworzyła własny catering dietetyczny, a teraz dzieli się z fanami żywieniowymi trickami. Stanie się ekspertem w tej dziedzinie?

Nie jest tajemnicą, że Małgorzata Rozenek-Majdan od wielu lat prowadzi zdrowy styl życia, zwracając uwagę na dietę oraz regularnie uprawiając aktywność fizyczną. Mimo to, chyba nikt się nie spodziewał, że pójdzie o krok dalej i stanie się właścicielką cateringu dietetycznego - a jednak! Ostatnio, na swoim Instagramie, Małgorzata ogłosiła powstanie MRM Food, czyli jej własnego cateringu dietetycznego, który już dostępny jest na terenie województwa mazowieckiego i śląskiego. Z informacji na Instagramie żony Radosława Majdana dowiadujemy się, że obszar dostawy ma się co tydzień powiększać.

Małgorzata Rozenek-Majdan radzi fanom, jaką pić kawę, by było zdrowo

Na Instagramie Małgorzaty Rozenek-Majdan pojawił się post, w którym gwiazda pyta swoich obserwatorów o ich sposoby na kawę. W komentarzach znalazło się mnóstwo odpowiedzi na pytanie Małgosi, jednak pojawiło się również kilka pytań, z czym najlepiej pić kawę, by było zdrowo i niskokalorycznie.

Pani Małgosiu czym najlepiej zabielać kawę, jeśli ktoś jest na diecie i nie lubi czarnej pić. Żeby było zdrowo i jak najmniej kalorii? - napisała jedna z obserwatorek.

Małgorzata Rozenek-Majdan postanowiła odpowiedzieć na pytanie, dając swoje sprawdzone rady:

Mlekiem roślinnym. Kokosowym, migdałowym, owsianym. Pysznie komponują się z kawą - napisała Małgosia.
 

Anna Lewandowska wyjaśnia, czy picie kawy jest zdrowe

Ostatnio, również Anna Lewandowska postanowiła odnieść się do kawy oraz pozytywnych i negatywnych skutkach jej spożywania. Na swoim blogu, trenerka opisała 10 zaskakujących faktów, z których dowiadujemy się, że kawa m.in. spowalnia procesy starzenia, poprawa koncentrację i redukuje uczucie zmęczenia czy zmniejsza ryzyko wystąpienia demencji, choroby Alzheimera i choroby Parkinsona. Jednocześnie kawa może również przyczyniać się do wzrostu ryzyka rozwoju wrzodów żołądka i choroby refluksowej, zwiększać ryzyko rozwoju osteoporozy oraz prowadzić do nadmiernego pobudzenia. 

Podsumowując, tak jak wszystko, również kawa spożywana w umiarkowanych ilościach ma pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Pita w nadmiarze może przyczyniać się do zwiększonego ryzyka rozwoju niektórych chorób. Jak zwykle zalecam obserwować swój organizm i słuchać sygnałów, które do Ciebie wysyła! - napisała na blogu Anna Lewandowska.
Więcej o: