Magda Gessler wyznaje: "Sama świetnie znam się na dietach". Dzięki temu schudła?

Magda Gessler jakiś czas temu wyznała, że - za namową swojego syna Tadeusza Müllera - chce zostać wegetarianką. Widać, że nowy sposób odżywiania działa, bo restauratorka zgubiła już kilka kilogramów. W rozmowie z VIVA.pl zaskoczyła jednak odważnym wyznaniem.
Zobacz wideo

"Kuchenne rewolucje" to absolutnie jeden z największych hitów stacji TVN. Jego prowadząca, Magda Gessler, jest już nie tylko znaną restauratorką, ale również prawdziwą gwiazdą. Jej konta w sieci śledzą miliony, a Gessler jest naprawdę blisko ze swoimi fanami. Pyta ich o zdanie, rozmawia z nimi w komentarzach czy nawet rzuca im wyzwania, np. najlepszy mem z jej podobizną.

Kilka dni temu podczas prezentacji ramówki kanałów kobiecych i lifestylowych TVN i Discovery Magda Gessler potwierdziła, że jest na diecie i schudła już kilka kilogramów. W rozmowie z VIVA.pl zdradziła jednak nieco więcej. Opowiedziała m.in. o tym, co wyrzuciła z menu oraz kto odpowiada za kompozycję diety.

ZOBACZ TEŻ: Magda Gessler została wegetarianką. Co z "Kuchennymi rewolucjami"?

Dieta Magdy Gessler - chleb na cenzurowanym

- Jadłospis dla mnie nie został skrupulatnie ułożony przez nikogo, bo ja sama świetnie znam się na dietach. Nikt też nie wie lepiej, co mi szkodzi, a co powinnam jeść. Kieruję się intuicją, ale przede wszystkim wiedzą. Kto ma ją mieć, jeśli nie ja? - powiedziała Magda Gessler w wywiadzie dla VIVA.pl.

Słowa restauratorki mogą zdziwić. Owszem, gwiazda zna się na jedzeniu, ale czy również na odchudzaniu i diecie?

W dalszej części rozmowy Magda Gessler zdradziła również, których produktów nie znajdziemy w jej menu, a także czego jest w nim teraz więcej. 

Moje nowe nawyki polegają na tym, że nie jem już chleba. Jem za to bardzo dużo pomidorów oraz owoców, szczególnie grejpfrutów

- wyznaje restauratorka.

Magda Gessler o sushi: "To jest już absolutna epidemia"

Gwiazda TVN zwróciła również uwagę na to, że niekiedy wybieramy produkty, które tylko z pozoru są zdrowe, a tak naprawdę nam szkodzą. Magda Gessler mówi tutaj o... sushi. 

- [...] Proszę się zastanowić, ile surowa ryba ze złego źródła potrafi mieć różnego rodzaju robaków. To jest już absolutna epidemia, jeśli chodzi na przykład o obecność w rybim mięsie nicieni. Ja jem sushi, ale tylko w sprawdzonych miejscach. Poznać je można łatwo, bo nawet jak nie wiemy, gdzie produkty dostarczane są regularnie, to widać to po liczbie ludzi, którzy są w danym lokalu - mówi VIVIE.pl.

 

ZOBACZ TEŻ: Tak wygląda dieta Magdy Gessler. Fani zachwyceni: "Schudłaś!"

Więcej o:
Copyright © Agora SA