Małgorzata Rozenek-Majdan straciła motywację do treningów? Prosi fanów o pomoc

Małgorzata Rozenek-Majdan już od kilku lat jest fanką zdrowego stylu życia. Regularnie trenuje, a efekty jej treningów widać gołym okiem. Ostatnio jednak poprosiła fanów o dawkę motywacji. Czyżby zapał Małgosi do ćwiczeń zmalał, a może to jedynie chwilowy spadek energii?
Zobacz wideo

Małgorzata Rozenek-Majdan to chodząca motywacja. Długie, szczupłe nogi, płaski brzuch i krągłe pośladki - nic dziwnego, że wiele jej fanek czerpie od niej inspirację. Na swoim Instagramie często pokazuje zdjęcia lub filmiki z treningów, by podzielić się swoimi ulubionymi i sprawdzonymi ćwiczeniami.

Cześć kochani, znacie jakieś motywacyjne cytaty? Coś co Was unosi? Coś co pomaga Wam wstać i iść po swoje? Podzielcie się ze mną, piszcie w komentarzach - napisała Małgosia pod zdjęciem.
 

Fani nie zawiedli. Pod postem pojawiło się mnóstwo komentarzy: 

Bądź swoją własna inspiracja - motywacją dla samej siebie!
To Twoje zdjęcie jest najlepszą motywacją
Gosiu jesteś jak dynamit!
Wow !!! Ale figura
Ale Ty Bosko Wyglądasz

Dieta Małgorzaty Rozenek-Majdan

Nie jest tajemnicą, że figura, którą może pochwalić się Małgorzata Rozenek-Majdan to nie tylko litry potu wylane na siłowni, ale także odpowiednia dieta. Jakiś czas temu podzieliła się z obserwatorami swoim przykładowym jadłospisem. Oto jadłospis, który został opublikowany na portalu rozenekmajdan.com:

Poniedziałek
Śniadanie: tost pełnoziarnisty z awokado (kupuję zwykły chleb żytni, a nie tostowy)
II Śniadanie: koktajl warzywny
Obiad: krem z cukinii posypanym prażonymi ziarnami słonecznika
Przekąska: garść orzechów
Kolacja (spożywana do godziny 19.00): sałatka z komosą i ciecierzycą

Wtorek
Śniadanie: omlet z pomidorami
II Śniadanie: zielony koktajl imbirowy
Obiad: rosół wegański (zamiast mięsa dodaje większą ilość włoszczyzny)
Przekąska: daktyle (moja alternatywa zamiast deseru)
Kolacja: amarantus z warzywami, suszonymi pomidorami i orzechami

Środa
Śniadanie: jaglanka z owocami
II Śniadanie: czerwone smoothie z buraka
Obiad: wegańska pomidorowa (na bazie rosołu, dodaję passatę pomidorową i rozgniecione marchewki*).
Przekąska: hummus z surową marchewką
Kolacja: sałatka z pieczonych batatów z ciecierzycą
*rozgnieciona marchewka zagęszcza trochę wywar, nie zmienia smaku zupy i dzięki niej dostarczamy naszemu organizmowi karoten.

Czwartek
Śniadanie: kanapki z pasztetem z ciecierzycy
II Śniadanie: koktajl bananowo-pomarańczowy z dodatkiem spiruliny
Obiad: miso ramen
Przekąska: pieczony kalafior z orzechami
Kolacja: sałatka z batatów i tofu

Piątek
Śniadanie: kardamonowa owsianka
II Śniadanie: pieczone jabłka z cynamonem
Obiad: złota zupa z soczewicy z dodatkiem sera feta
Przekąska: koktajl z jarmużu, pomarańczy i marchwi
Kolacja: wegetariański pad thai

Oprócz jadłospisu, zdradziła także kilka swoich dietetycznych trików:

Każdy dzień rozpoczynam od szklanki wody z cytryną. Następnie do śniadania zawsze pije kawę z mlekiem roślinnym. Gdy nie mam czasu zjeść śniadania w domu, to korzystam z gotowych owsianek. Wystarczy zalać je wrzątkiem. Wybieram te z prostym składem i bez dodatkowej zawartości cukru. Jest to szybka i łatwa alternatywa do ciepłego śniadania. W czasie dnia wypijam ok. 2 litrów wody. Podczas chłodniejszych miesięcy wspomagam się korzenną herbatą oraz ciepłą wodą z imbirem i cytryną. Po godzinie 18:00 nie spożywam owoców, a ostatni posiłek jem ok.19:00. Nie wiem, czy te nawyki mają jakieś naukowe przełożenie, ale ja stosując się do tych zasad po prostu lepiej się czuje:).
 
Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.