Składniki:
- 35 g owsianki
- 150 ml sojowego mleka
- 2 łyżki przecieru jabłkowego (można zrobić go samemu, ścierając jabłko na tarce)
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 szczypta cynamonu
Sposób przygotowania:
Owsiankę przygotuj według przepisu. Dodaj do niej przecier jabłkowy, wcześniej wymieszany z cynamonem i jogurtem naturalnym. Smacznego.
Podawaj ze szklanką niesłodzonego soku.
Składniki:
- 2 jajka
- cynamon
- kakao
- jogurt naturalny
- banan
- miód
Przygotowanie:
Zmiksuj jajka z bananem. Dodaj cynamon i kakao. Wszystko zmieszaj ze sobą do uzyskania jednolitej masy. Wylej masę na rozgrzaną patelnię. Smaż z obu stron do zarumieniania się. Na omlecie ułóż plasterki pokrojonego banana i polej jogurtem naturalnym zmieszanym z miodem.
Składniki:
- 1 łyżeczka jasnego miodu,
- 1/2 łyżeczki zmielonego cynamonu
- kromka chleba razowego
- banan
Przygotowanie:
Wymieszaj miód z cynamonem. Kromkę chleba wrzucić do opiekacza. Po wyjęciu posmaruj ciepłe pieczywo przygotowanym miodem z cynamonem. Banana możesz ułożyć na toście lub zjeść osobno.
Składniki:
- 1 obrana i pokrojona gruszka
- 2 łyżki naturalnego jogurtu o niskiej zawartości tłuszczu
- banan
- pół średniego herbatnika z pszenicy
Sposób przygotowania:
Umieść wszystkie składniki w blenderze i zblenduj je do uzyskania jednolitej masy. Wlej do wysokiej szklanki! Gotowe:)
Składniki:
- 2 jajka
- 3 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżka otrębów
- odrobina cynamonu
- miód
- świeże truskawki
- płatki migdałowe
Przygotowanie:
Ubij białka na sztywną pianę. Wymieszaj je z żółtkami, płatkami owsianymi, otrębami, cynamonem i miodem. Smaż z obu stron do zarumienia. Podawaj z pokrojonymi świeżymi truskawkami.