Regeneracja na talerzu! Przepisy Anny Lewandowskiej na posiłki po treningu

Regularna aktywność fizyczna, tak samo, jak zdrowa dieta są niezwykle istotne, by cieszyć się szczupłą figurą i świetnym samopoczuciem, jednak często zapominamy o jednej kluczowej rzeczy - regeneracji. Namawia do niej również Anna Lewandowska, dlatego mamy dla was najlepsze przepisy trenerki na posiłki idealne po treningu!
. . www.recipetineats.com

Naleśniki jaglane z domową nutellą

Składniki na jaglane naleśniki:

- 1 i 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej

- 1 szklanka mleka kokosowego 

- 5 łyżek mąki ziemniaczanej lub kokosowej

- 4 łyżki oleju kokosowego lub masła klarowanego

- 1 jajko

- szczypta soli himalajskiej

Przygotowanie:

Przygotuj ciasto i usmaż naleśniki na średnim ogniu pod przykryciem. Następnie przygotuj domową nutellę.

Składniki na domową nutellę:

- 1 miękkie awokado

- 2 małe banany

- 2 łyżki miodu

- 2 łyżki kakao (80%) lub karobu

- kropla cytryny

Przygotowanie:

Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę.

. . www.dashingdish.com

Lody dla aktywnych

Składniki:

- 100 ml mleka kokosowego

- 1/2 dojrzałego banana

- 1/2 awokado

- 2 łyżki wiórków kokosowych

- 1 łyżka soku z cytryny

- 3 łyżki pokruszonej surowej czekolady

- 2 łyżki jagód goji

Przygotowanie:

Zmiksuj wszystkie składniki w blenderze. Następnie przełóż do foremki w wybranym kształcie i 

. . www.fitfoodiefinds.com

Kulki mocy z białkiem

Składniki:

- 20 g białka roślinnego o smaku wanilii

- 100 g pestki dyni

- 50 g wiórków kokosowe

- 6 suszonych daktyli

- 30 g pasty tahini

- 1 łyżka kakao

Przygotowanie:

Daktyle moczyć w bardzo gorącej wodzie przez około 30 minut. Następnie wszystkie składniki zmiksować. Można obtoczyć przygotowane kulki na przykład w sproszkowanym migdale. Schować je do lodówki na przynajmniej 2 h.

. . www.thefeedfeed.com

Pożywna owocowa owsianka

Składniki:

- 80g płatków ryżowych lub jaglanych 

- 1 banan (rozgnieciony)

- 1 szklanka mleka roślinnego

- 1/2 szklanki owoców leśnych

- łyżka masła orzechowego

- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

- 1/2 łyżeczki cynamonu

Przygotowanie:

Wsyp płatki do mleka i gotuj je na małym ogniu przez 3 minuty. Zdejmij je z ognia, dodaj pozostałe składniki i przyprawy, dokładnie wymieszaj i przełóż do miseczki. Gotowe!

. . www.sherisilver.com

xx

Składniki:

- 100 g pasty tahini

- 8 małych daktyli (namoczone wcześniej we wrzątku)

- 50 g pestek dyni

- 15 g jagód goji lub innych suszonych owoców

- szczypta soli morskiej

- 2 łyżeczki syropu z daktyli lub miodu

- 1 łyżka sproszkowanego korzenia maca 

- 1 łyżeczka nasion chia lub babki płesznik wymieszane w 50 ml gorącej wody (nasiona skleją masę)

Składniki na polewę:

- 1 tabliczka gorzkiej czekolady 70 procentowej

- 1 duża łyżka masła klarowanego

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zmiksuj w blenderze. W rondelku roztop masło i czekoladę.
Uformuj kulki, zamocz je w polewie i wstaw na noc do lodówki. Gotowe!

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.