Składniki:
- 2 szklanki truskawek
- 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
- 2 płaskie łyżki cukru trzcinowego
Przygotowanie:
Truskawki i cukier wrzucamy do blendera i miksujemy. Pod koniec dodajemy kaszę i miksujemy na małych obrotach jeszcze przez chwilę. Podajemy z całą truskawką. Gotowe.
Zobacz: Te zdrowe propozycje dodadzą ci energii na cały dzień [4 PRZEPISY]
Składniki:
- 5 pomidorów
- 2 ogórki
- ząbek czosnku
- pół korzenia pietruszki
- kilka listków bazylii
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Warzywa kroimy na mniejsze kawałki i wszystkie składniki wrzucamy do blendera. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku i gotowe. Podajemy z listkiem bazylii.
Składniki:
- dwie czerwone papryki
- papryka żółta
- pomidor
- ogórek
- zioła prowansalskie
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Paprykę obieramy i oczyszczamy z nasion, tniemy na mniejsze kawałki. Pomidora kroimy na ćwiartki. Pokrojone warzywa wrzucamy do blendera i miksujemy. Doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Podajemy z pokrojonym w słupki ogórkiem. Smacznego.
Składniki:
- 3 buraki
- 500ml jogurtu naturalnego
- 2 jabłka
- 1/2 cytryny
- kilka listków mięty
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Buraki i jabłka obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy w sokowirówce. Wyciskamy sok z cytryny i dodajemy go do jabłek i buraków. Sok warzywny łączymy z jogurtem naturalnym. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy z listkiem mięty. Smacznego.
Zobacz: Kalafior. Zrobisz z niego tartę, chleb, a nawet... pizzę! [5 PRZEPISÓW]
Składniki:
- 150g wiśni
- 200ml mleka sojowego
- łyżeczka miodu
- kilka listków mięty
Przygotowanie:
Z wiśni wyciągamy pestki. Następnie do blendera wlewamy mleko, wkładamy wiśnie, miód oraz listki mięty. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy i gotowe. Smacznego.
Zobacz: Co na grilla? Dania na grilla. 10 porad dietetyka, jak przyrządzić zdrowy posiłek