Barilla - nakarmić człowieka z żelaza

W trakcie zawodów triathlonowych typu Ironman 70.3 uczestnicy spalają przeciętnie między 3500 a 4000 kalorii, czyli dwudniowe zapotrzebowanie energetyczne dorosłej osoby! Co powinien zjeść zawodnik, aby jak najlepiej przygotować się na tak ekstremalny wysiłek?

W dniach 7-9 sierpnia odbyła się po raz pierwszy w Polsce niezwykła impreza sportowa emocjonująca kibiców, a od uczestników wymagająca stalowych mięśni i jeszcze silniejszej woli walki - Herbalife IRONMAN 70.3 Gdynia.

Prawdziwy test wytrzymałości

Ironman 70.3 to odmiana trójboju dla naprawdę wytrzymałych - liczba 70.3 to suma wszystkich dystansów, które muszą pokonać zawodnicy, mierzona w milach. Przygotowując się do startu, sportowcy powinni spożywać w pierwszej kolejności węglowodany złożone , które są podstawowym składnikiem makaronu. Dzięki nim mięśnie mogą dłużej pracować wydajnie, ponieważ zawarta w makaronach skrobia nasila syntezę glikogenu, czyli substancji magazynowanej w mięśniach i w wątrobie, z których korzysta organizm przy ciężkim wysiłku fizycznym.

Co jeść przed treningiem i po treningu

Barilla - solidny zastrzyk energii

Po nadludzkim wysiłku wszyscy zawodnicy, którzy stawili się w Gdyni, aby zmierzyć się ze swoimi słabościami w morderczym, weekendowym upale, mieli okazję posilić się na stoisku marki Barilla.

Im i innym gościom eventu zostały zaserwowane oryginalne włoskie makarony z pszenicy durum w towarzystwie pysznych sosów Barilla. Ta rodzinna, włoska marka z długoletnią tradycją chętnie angażuje się w niestandardowe działania, jak Herbalife IRONMAN 70.3 Gdynia, promując zdrowy styl życia i zróżnicowany jadłospis.

10 wysportowanych facetów, których warto śledzić na Instagramie [GALERIA]

Zobacz wideo
Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.