Czas przygotowania: 15 minut Liczba porcji: 4
Składniki 3 średnie cukinie; odkrój końcówki, a cukinie pokrój w plastry grubości 0,5-1 cm 1 łyżka tartej skórki z cytryny pół szklanki drobno pokrojonych czarnych oliwek bez pestek oliwa z oliwek sok z 1 cytryny pół szklanki posiekanej bazylii sól morska
Przygotowanie Ułóż plastry cukinii na półmisku. Posyp je startą skórką z cytryny i pokrojonymi oliwkami. Delikatnie skrop całość oliwą z oliwek. Polej cukinię sokiem z cytryny i posyp solą morską. Na koniec oprósz danie bazylią. Gotowe!
Wartości odżywcze porcji Kalorie: 48 kcal Węglowodany: 7,7 g Cholesterol: 0 mg Tłuszcz: 2,1 g Błonnik: 2,4 g Sód: 278 mg Białko: 2,1 Cukier: 3.0 g