PROSTY PRZEPIS: Proteinowe muffiny

Pyszne i proste w przygotowaniu proteinowe muffiny to idealna propozycja przekąski do zjedzenia po treningu. Doda energii i pomoże w regeneracji!

Składniki:

100 g  płatków owsianych

35 g otrębów pszennych

60 g odżywki białkowej

2 jajka

3/4 szklanki mleka

2 łyżki oleju kokosowego

1 szklanka truskawek

2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Olej kokosowy rozpuszczamy i oddzielamy żółtka od białek. Roztrzepujemy żółtka z mlekiem. Płatki owsiane mielimy w młynku. Dodajemy je do miski z mokrymi składnikami. Dodajemy otręby, proszek do pieczenia, odżywkę białkową i pokrojone truskawki. Mieszamy. Dodajemy ubite białka i delikatnie łączymy łyżką. Następnie dorzucamy olej kokosowy i delikatnie mieszamy. Przekładamy do papilotek i pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopniach, aż uzyskają złoty kolor.

Gotowe!

WIĘCEJ PODOBNYCH PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ  TUTAJ .

Copyright © Agora SA