archanaskitchen.com
Składniki:
2 szklanki płatków owsianych
1 szklanka orzechów nerkowca
8 daktyli
1/3 szklanki niesłodzonego kakao w proszku
1/4 łyżeczki soli
1 dojrzały banan
1/4 szklanki przecieru jabłkowego
1/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich
Przygotowanie:
Umieścić płatki owsiane, orzechy nerkowca, daktyle, kakao w proszku i sól w malakserze i zmiksować wszystko na jednolitą masę. Dodać banana i gęsty przecier jabłkowy, przemieszać. Lekko natłuścić blaszkę i przełożyć na nią mieszankę formując ciasto, w które należy wcisnąć posiekane orzechy. Ciasto umieścić w lodówce na ok. godzinę. Pokroić na 32 kwadraciki i przechowywać w lodówce.
dddde fromthegrapevine.com fromthegrapevine.com
Wartość odżywcza:
60 kcal na porcję
tłuszcz: 2,7g
węglowodany: 8g
białko 1,7g
Smacznego!
wwwwww recipeshubs.com recipeshubs.com