7 warzyw, które sycą najdłużej

Późne obiady i kolacje obfitujące w węglowodany z pieczywa czy makaronu utrudniają chudnięcie i utrzymanie szczupłej figury. Komponuj te posiłki z chudego mięsa lub nabiału z warzywami. Podpowiemy ci, które najlepiej zaspokajają głód.

Uczucie sytości po zjedzeniu warzyw utrzyma się najdłużej, jeśli wybierzesz te, w których jest możliwie najwięcej skrobi i błonnika, a najmniej sacharozy . Oto liderzy w tej kategorii - idealna podstawa późnego obiadu lub kolacji.

wartości odżywcze podano dla 100 g produktu

Fasolka szparagowa węglowodany 7,6 g błonnik 3,9 g cukier 0,5 g energia 27 kcal

Dynia węglowodany 7,7 g błonnik 2,8 g cukier 2,1 g energia 28 kcal

Seler węglowodany 7,7 g błonnik 4,9 g cukier 1,7 g energia 21 kcal

Kapusta włoska węglowodany 7,8 g błonnik 2,6 kcal cukier 0,8 g energia 38 kcal

Rzepa węglowodany 8,2 g błonnik 3,5 g cukier 0,5 g energia 26 kcal Marchew węglowodany 8,7 g błonnik 3,6 g cukier 2 g energia 27 kcal

Kukurydza węglowodany 23,5 g błonnik 3,3 g cukier 2,3 g energia 110 kcal

Wykorzystuj obfitość świeżych sezonowych warzyw - i ciesz się szczupłą figurą!

Dołącz do nas na Facebooku

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.