melasa

Więcej o:

melasa

  • Melasa ogranicza wchłanianie kalorii

    Melasa to ciemnobrunatny, niekiedy czarny jak smoła gęsty syrop, który powstaje podczas rafinacji cukru z trzciny lub buraków. Zyskał miano naturalnego produktu dietetycznego ze względu na bogactwo związków mineralnych (zwłaszcza żelaza, chromu i wapnia), witamin (np. B5), aminokwasów

  • Prosty przepis: świąteczne bezglutenowe ciasteczka

    Komosa ryżowa (quinoa), na bazie której przygotowane są ciasteczka jest bogata w białko oraz w błonnik. Możemy ją zmielić lub wykorzystać gotową mąkę z komosy ryżowej. Fot. Shutterstock Ciasteczka są bardzo aromatyczne, lekko chrupiące na wierzchu i miękkie w środku. Dodatek melasy sprawia, że mają

  • Piernikowe smoothie. Idealne na zimowe poranki! [PRZEPIS]

    Składniki: 1 dojrzały banan 1 szklanka niesłodzonego mleka migdałowego 2 łyżki masła migdałowego 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka melasy 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej szczypta zmielonych goździków szczypta czarnego pieprzu Przygotowanie

  • 5 przepisów na smoothie dla zapracowanych kobiet, według Jillian Michaels

    , banana, jabłko, płatki owsiane, siemię lniane i drożdże. Zmiksuj na gładką masę i od razu wypij. Składniki: 1 szklanka mleka konopnego 0,5 szklanki ekologicznego jogurtu greckiego o obniżonej zawartości tłuszczu 1 łyżeczka nasion chia 1 łyżeczka melasy trzcinowej 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżka

  • Domowa granola z dynią. Idealna na chłodne poranki [PRZEPIS]

    lub pekan 1/2 szklanki wiórków kokosowych 4 łyżki syropu klonowego lub melasy 3 łyżki oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki wsyp do dużej miski i wymieszaj. Następnie wysyp je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na ok. 45 minut

  • Detoks organizmu - 5 produktów, które warto włączyć do diety

    ) występują w postaci melasy oraz proszku, który bardzo często używany jest jako zamiennik kakao "light" ze względu na swój niskotłuszczowy charakter. Melasa natomiast używana jest w charakterze miodu. Oprócz walorów smakowych możemy liczyć na: poprawę trawienia, obniżenie ryzyka rozwoju chorób układu sercowo

Copyright © Agora SA