margaryna

Więcej o:

margaryna

  • Masło czy margaryna - co wybrać?

    jest to, że odmianę tzw. miękką (w plastikowych kubkach) łatwo rozsmarować na kanapce, nawet tuż po wyjęciu z lodówki. Margaryna to przede wszystkim tłuszcze nienasycone, nasyconych jest w niej mniej niż w maśle. Zawiera witaminy, m.in. A i D. Warto też poszukać na opakowaniu informacji o niezbędnych nienasyconych

  • Masło zdrowsze od margaryny - Prawda czy Mit?

    Dołącz do nas na Facebooku Jaka jest zwykle odpowiedź na trudne pytania? "To zależy". Tak jest i w tym wypadku. Czy masło jest zdrowsze od margaryny? - Wszystko zależy od tego, jakie produkty bierzemy pod lupę i w jaki sposób je spożywamy - twierdzi doktor Robert J. Davis, autor książki "Coffee Is

  • Od lat toczy się spór masło czy margaryna? Zobacz co wybrać

    Spór ten toczy się już od wielu lat na różnych płaszczyznach i jak na razie nie widać jego końca. W publikacjach naukowych, jak i w mediach możemy natknąć się na argumenty świadczące za słusznością wyboru zarówno masła, jak i margaryny. Co wybrać? Z czego zrezygnować? Odpowiem tak: w nadmiarze

  • Deynn została twarzą margaryny? Zdjęcie na Instagramie blogerki zastanawia

    . Po tym, jak afera z siostrą w roli głównej wyszła na jaw marki powoli zaczęły wycofywać się ze współpracy z Maritą. Choć potem część z nich wróciła.  Deynn została twarzą margaryny? Na Instagramie Marity pojawiło się dość nietypowe zdjęcie jak na nią. Zazwyczaj widzimy u niej idealnie obrobione fotki, a

  • Czy wszystkie tłuszcze są szkodliwe? Obalamy 5 mitów na ten temat

    Powszechnie panuje opinia, że tłuszcze pochodzenia zwierzęcego są bardzo niekorzystne dla naszego zdrowia i najlepiej - w miarę możliwości - maksymalnie ograniczyć je w naszym codziennym menu na rzecz tłuszczów pochodzenia roślinnego. Nie zawsze. MIT 1: Margaryna jest zdrowsza niż masło Margaryny

  • 10 mitów na temat odchudzania

    , równoważą kwasotwórcze oddziaływanie na organizm produktów zbożowych i mięsnych. Istotny jest dodatek do ziemniaków, czyli margaryna, masło, wszelkiego typu sosy i mięsa. To one tuczą, gdyż są wysokokaloryczne. Podobnie sprawa wygląda z makaronem. Jedząc go w rozsądnych ilościach nie utyjemy. Tuczące

  • Ciasto na gofry - przepisy dla każdego

    zawierać jajek, margaryny, a nawet mleka! Ciasto można za to wzbogacić jabłkami, szczyptą wanilii lub cynamonu. Sprawdź poniższe przepisy na gofry i przekonaj się sam! Gofry: ciasto z dodatkiem wanilii Do przygotowania 12 sztuk waniliowych gofrów potrzeba: - 2 szklanek mąki, - 1 i 3/4 szklanki mleka, - 1/2

  • Prosty przepis: świąteczne bezglutenowe ciasteczka

    szklanki 1/2 szklanki wegańskiej margaryny Earth Balance (lub zwykłej margaryny do wypieków) Przygotowanie: Rozgrzać piekarnik na 180 stopni, lekko spryskać blachę do pieczenia olejem. Quinoę zmielić na drobny proszek. W średniej misce połączyć mąkę, proszek quinoa, sodę, imbir, cynamon, gałkę muszkatołową

  • Tłuszcze. Na czym smażyć, a co jadać tylko na zimno

    cukierniczych i ciastkarskich. Sztucznych pączkach z supermarketu? - Możliwe. Na szczęście zawartość izomerów trans w żywności ogólnie spada. Dziś nadal są na rynku margaryny, które zawierają tłuszcze częściowo utwardzone, ale jest ich coraz mniej. Izomery trans to produkt uboczny, który powstaje