jabłka

Więcej o:

jabłka

  • Owoce a kalorie: jabłka

    Jabłka to polska tradycja Jabłka występują na całym świecie w niezliczonej ilości odmian, jednak śmiało możemy powiedzieć, że to nasz narodowy owoc. Tradycyjna polska kuchnia zna setki, jeśli nie tysiące przepisów na dania, przekąski i desery, które możemy z nich przyrządzić

  • Jedz jabłka, spalaj tłuszcz

    się nadzwyczaj interesujący. Ten związek to kwas ursolowy, który występuje w dużych stężeniach w skórce jabłek. Naukowcy wykazali, że u myszy, którym go podano, mięśnie będące uprzednio w zaniku, zwiększają zarówno swą masę, jak i siłę (odpowiedzialny za to okazał się hormon insulina oraz insulinopodobny czynnik

  • Jabłka pomogą Ci schudnąć oraz uniknąć wielu chorób

    Ile kalorii ma jabłko? Często można spotkać się z chętnie powtarzanym mitem, który głosi, iż jabłko rzekomo tuczy. Okazuje się jednak, że jest to nieprawdą, gdyż jabłka kalorii mają zaledwie 52 na 100 gramów! W związku z tym mogą być one bez najmniejszych obaw spożywane przez osoby będące na diecie

  • Prosty przepis: zapiekanka z quinoą, jabłkami i cynamonem

    ahappyfooddance.com Rodzynki, chrupiące migdały, aromatyczne i soczyste jabłka... czy to nie brzmi jak idealne śniadanie? Zapiekanka z quinoi jest bardzo pożywna, najlepiej smakuje podana z łyżką gęstego jogurtu naturalnego. Składniki (6 porcji): 1 szklanka quinoi (surowe nasiona komosy) 1 i 1/2

  • Ryż, jabłka, cynamon i orzechy - pyszne doładowanie energią

    Zjedzony na 2-3 godziny przed treningiem ryż z jabłkami dostarczy nam energii potrzebnej do treningu, jako posiłek regeneracyjny odbuduje nasze rezerwy glikogenu w mięśniach i wątrobie. Poza tym - jest lekkim, smacznym i bajecznie słodkim posiłkiem. Jabłka kwaśne, a ryż brązowy Najlepiej wybrać

  • Jabłko - naturalny błonnik

    Dołącz do nas na Facebooku "Najlepiej jeść te owoce, które wywodzą się z twojego kraju" - przeczytamy w wielu podręcznikach o zdrowym żywieniu. I choć cytrusy (szczególnie cytryna i grapefruit) mają właściwości oczyszczające i wiele witamin, to warto sięgać po nasze rodzime jabłka. A

Copyright © Agora SA